Initiatief

Bewoners uit de Buitentuin in Zaltbommel vonden dat er in de gemeente behoefte was aan een plek waar inwoners elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. Zij hebben daarom in 2023 het initiatief genomen voor een laagdrempelige ontmoetingsplek in Pand9: Aanloop de Steiger. Ze stonden daarin niet alleen. Kringloopwinkel de Spullewaard en het Buurtteam liepen al langer rond met het idee voor een ontmoetingsplek. Inmiddels telt de Steiger bijna veertig vrijwilligers. De Steiger heeft een bestuur en beschikt over de ANBI-status.

Ontmoeting

Als Steigeraars geloven wij in de kracht van ontmoeting. Want ontmoeting helpt om jezelf beter te voelen, te herstellen en het geloof in jezelf terug te vinden. Om  jezelf beter te redden, mee te doen, te ontdekken wat je leuk vindt en wat je kunt. Maar ook om anderen te helpen, te motiveren en samen leuke dingen te doen. We geloven in de beweging terug van ‘ik naar wij'.

Pand9

De Steiger heeft sinds 28 oktober 2023 een plek in de centrale hal van Pand9. Vanuit de Steiger zoeken we de samenwerking met bestaande en toekomstige gebruikers in Pand9, zoals Kringloopwinkel de
Spullewaard, de Voedselbank, kunstenaars, Kerk met Passie, het Repair Café, het Soepproject, het jongerenwerk (Buurtzorg Jong), het Buurtteam, de Stichting Welzijn Bommelerwaard, Stichting Kompas, Prezzent, De Parasol en Humanitas.

Ondersteuning

Het burgerinitiatief voor de Steiger sluit aan bij het sociale beleid van de gemeente Zaltbommel en de stichting LTS Salt Boemel die Pand9 beheert. Wij zijn dan ook blij dat zij bereid waren ons initiatief te ondersteunen met een financiële bijdrage voor de verbouwing. In 2023 en 2024 krijgen wij financiële ondersteuning van gemeenten, lokale en landelijke fondsen bij de exploitatie en de verbreding van ons activiteitenaanbod. 

Groei

We zijn in 2023 klein begonnen. Een kop koffie of thee met een luisterend oor en om de week een kop verse soep op zaterdag. Van daaruit geven we samen met inwoners, gebruikers van Pand9 en anderen
het initiatief verder vorm. Met sportieve en creatieve activiteiten of door samen te koken. We hebben meer dan genoeg ideeën. Maar niet alles kan tegelijk.

Meebouwen?

Wil je ook meebouwen aan de Steiger? We zijn op altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste Steigeraars. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@desteiger.org. We nemen dan contact met je op.